Att fotografera mat

Idag tänkte vi ta upp något som är väldigt viktigt för den matglade fotografen, nämligen hur du får så bra bilder som möjligt på din mat. Har du haft en fest eller tillställning så bjuds det oftast på något ätbart vilket man ofta lägger ned lite extra tid på för att få det att se extra snyggt ut, men det är sällan det ser exakt så perfekt ut på bilden som det faktiskt gör i verkligheten. Så i detta inlägg tänkte vi ge lite tips för att din matbild ska bli så bra och inbjudande som möjligt.
Tips 1. Lek med ljuset och skuggningen. Vart skuggorna faller på bilden avgör mycket av hur djupet i bilden fördelar sig. Lägg gärna ljuset snett bakifrån eller från sidan för att motverka att bilden ser platt ut.
Tips 2. Dekorera, ha din mat på fina fat, strö lite timjan över den annars platta soppan, ha lite mjöl utspritt på ditt träbord bakom kladdkakan du nyss har bakat. Försök att få din bild att se så levande ut som möjligt och dekorera utifrån vilken situation du vill ge intryck utav att maträtten hänger samman med.
Tips 3. Använd inte blixt. Det blir mycket bättre känsla i bilden om du använder dig utav en lampa eller solen som ljus.
Tips 4. Har dumånga små detaljer i din maträtt? Ta en massa bilder riktigt nära för att få med alla små coola detaljer i bilden.

Och ta många bilder! Ju fler bilder du tar desto större är chansen att du får till den perfekta bilden. Här vill jag även dela med mig av en video där en matfotograf delar med sig utav lite tips