Fixa mellofest hemma hos dig

ha mellofest hemma hos dig

Nu är det Mello-säsong igen och vi på fest och foto laddar som vanligt upp med vanliga tips och trix för att fixa den perfekta Mellokvällen för dig och dina vänner! Vi har pratat med Mello-fantasten Molly som berättar om hennes bäst tips för en lyckad Mellokväll med dig och dina nära och kära!

Fixa egen Mellofest hemma hos dig

Den fjärde deltävlingen ur Melodifestivalens 2018 års upplaga får av stapeln nu på lördag och vi har som vanligt heta festtips till er att dela med oss av. För två år sedan fylldes Stockholms gator med glitter och glamour och ingen var gladare än våran reporter Molly som jobbade som delegationsvärdinna under Eurovision Song Contest i Stockholm. Molly berättar att hon fick jobbet genom en nära släkting som tidigare jobbat på Melodifestivalen och Eurovision under flera år. Nu är vi hemma i Mollys lägenhet strax utanför Stockholm där hon förbereder sig för att hålla sin årliga Mellofest. Varje vecka har släkt och vänner slutit upp tillsammans för att se deltävlingarna med nya maträtter och teman. Molly har ordnat dessa tillställningar ända sedan hon var tonåring och berättar att hennes besatthet av tävlingen började redan som barn när Charlotte Perelli vann 1999.

“Det som fick mig att fastna för tävlingen var hur glada alla var och att man kunde fira musik och nationalitet under samma tillställning. Som ett sportevent fast med musik!”

När det kommer till Mello och Eurovision sitter Molly alltid bänkad med familj eller vänner och har flera grymma tips till dig som planerar att ha en egen Mello-tillställning. “Mitt bästa tips är att att bjuda in personer som faktiskt vill kolla Mellon, personer som inte är sugna på att kolla kan annars lätt bli uttråkade och vill prata om annat. Bjud hellre in dem efter programmet är slut och umgås efteråt.”

Molly’s andra tips utgör själva festen, vad man bör servera, hur man kan förbereda innan gästerna anländer och hur man snabbt och roligt sätter upp en frågesport eller lek.

Här är Molly’s bästa tips inför din Mellofest:

  • Bjud över ett gäng gäster med Mello-intresse
  • Laga tema middag, fika eller snacks
  • Dekorera med glitter och andra roliga dekorationer för mat och där ni ska sitta
  • Kom på roliga lekar, spel och annat ni kan underhålla er med efter programmet är slut
  • Spela på de olika bidragen
  • Gör roliga drinkar att skåla med

Skapa egna spel och vinn pengar på Mello

Om du vill göra din Mellokväll lite mer spännande kan du spela mellan dig och dina festdeltagare på vilket eller vilka bidrag som kommer att vinna. Flera tidningar och bloggar tipsar om olika spel och roliga tävlingar man kan ha under sina Mellokvällar. Vårt hetaste tips är att skapa fina priser eller att alla lägger en till en gemensam prispott, kanske 50-100 kr var. Är man upp till 10 personer kan det bli ett riktigt fint pris för vinnaren. Detta är lättast att göra på finalkvällen, vilket innebär att man lägger upp vem som kommer att komma i topp 5 och den som träffar flest rätt tar hem vinsten. Om det är två eller fler som svarat exakt likadant eller har flera av samma rätt kan man göra utslagningsfrågor eller sätta poäng på vinnaren och den som kommit närmast kommer att ta hem potten. Vill man spela själv kan man även gå in på spelbolag och spela på vilket bidrag man tror kommer att vinna i deltävlingen eller finalen. Just nu ligger Benjamin Ingrosso som favorit att ta hem kalaset och man kan vinna hela 3,50 gånger pengarna enligt Betssons odds. Besök casinonimobilen.se här och hitta fler odds och spel för Melodifestivalen!

Tags: