Tema fest

Hej på er!

Äntligen fredag och jag tänkte starta denna helg med att lägga till en ny kategori i bloggen. Det har varit väldigt mycket skrivande om fotografering så nu är det på tiden att det skrivs lite mer om fest. När man ska ha en tillställning hemma eller i en lokal så gillar jag iallafall att utgå ifrån ett tema. Det kan vara allt ifrån enklare teman till mer avancerade. Det beror helt på hur mycket tid man känner att man vill spendera på sitt party, och pengar. Men bara för att det ser mer glamouröst ut så behöver det inte kosta mer. Man kan alltid skapa inredning och dekorationer själv för en billig peng istället för att köpa allt, men då krävs det även en hel del tid. Jag tänkte därför börja med en ny kategori som heter Temafest, där jag ibland kommer att uppdatera om olika tips på teman och sedan dela med mig av inspiration och idéer samt informera om vart man kan köpa vissa saker.

Så vad är då det första temat jag tänker fylla bloggen med? Filmgala, Hollywood tema!
Det är ett tema som jag tror kan uppskattas utav många, alla vill vi någon gång uppleva en fancy fest och alla gillar väl att klä upp sig. Att ha Hollywood tema passar bäst i en hyrd lite större lokal, om du inte har ett stort utrymme i ditt hem såklart. Sen beror det ju självklart på hur många du tänkt bjuda. Att skapa en glamourös atmosfär behöver inte vara särskilt svårt, tänk vita drapperier, glitter och spotlights så har du redan basen. Så vad kan man fylla på med mer?

  • Dekorera med filmplancher ifrån riktiga klassiker, eller varför inte låta någon kreativ vän hjälpa till att skapa filmplancher med med bilder utav dina gäster som filmkaraktärer?
  • En röd matta, denna är kanske lite krånglig att skapa själv men det går att hitta billiga mattor hos CTI party och Partytajm.
  • Dekorera mycket i rött och guld, vill du inte ha för mycket disk efteråt eller trasiga glas så är det alltid en bra ide att använda dig utav plasttallrikar och glas, det går att finna en massa festligt i olika färger som går hand i hand med Hollywood temat.
  • Dekorera ditt golv med Hollywood stjärnor med kändisars namn i. Dessa kan du enkelt göra själv genom att klippa och klistra lite eller så köper du hem färdiga.
  • Vill du slå på stort kan du alltid hyra en konfettikanon som du fyller med guldigt glitter.
  • Dekorera borden med popcorn behållare som dy fyller med, ja popcorn eller annat gott som du känner för.

Det finns inte några gränser för vad du kan göra med din temafest, vill du hyra in roliga aktiviteter och känner att du har tid och råd med det så rekommenderar jag RentEvent där du finner en salig blandning utav aktiviteter och annat som går att hyra. Och kom ihåg att det alltid är kul med en fotograf, alternativt kan du placera ut engångskameror på varje bord så att gästerna får fota under kvällen. Det är alltid lika roligt att framkalla bilderna efteråt.

Lycka till!

2013_10-22_hollywood-theme-party-ideas-treat-table item1168723_600px