Tips inför påsken

Alla högtider är mysiga och värda att fira på bästa möjliga sätt. Nu är påsken här och år 2017 rinner ut allt mer. Under påsk får man besök av både familj, vänner och påskärringar som knackar på dörren för att önska dig en glad påsk. I många fall ser man till att pynta huset rejält med påskris, fjädrar i alla färger och dekorerade ägg bara för att få en sann påskkänsla i hemmet. Denna högtid är populär bland barnen framförallt på grund av påskäggen som är fyllda med godis och all påskpyssel som sker i skolan. Påsken är definitivt en fin högtid och vi tycker den är hur mysig som helst.

påskris

Godsaker att bjuda gästerna på

Den ständiga frågan är vad man ska bjuda sina nära och kära på under vistelsen. När man får besök under påsk kan man bjuda på en god påskbuffé som består av sill, potatis, kötbullar, ägg och grönsaker tillsammans med påskmust. En buffé brukar alltid gå hem i alla lägen. Till efterrätt kan man servera cupcakes, smörgåstårta och godis. Gästerna kommer garanterat att bli nöjda.

påskgodis

påskmat-buffe

Outfit och utklädnad

För vuxna brukar det inte vara lika populärt att klä ut sig under påsken som det är för barn. Du kan klä ut ditt barn till en påskhare, påskkärring eller kanin. Det allra vanligaste som barn klär ut sig till under påsk är påskkärring. Självklart kan man välja en annan utklädnad också eftersom det är fantasin som sätter gränser helt enkelt! Barnen brukar även vilja gå ut med sina teckningar och knacka på dörrar för att önska främmande familjer en glad påsk, men det börjar bli ovanligt att göra det nuförtiden än vad det var för cirka 10 år sedan. Man får se till att ta många foton på sina barn och deras utklädnader som man kan förvara som ett minne.

påskkärring