Tips inför julfesten

Nu när december månad är här är det dags för förberedelser inför juletider. Hela huset ska vara klädd i julprydnad och dofta kanel. Vi alla älskar allt som har med jul att göra, från musiken till kläderna och sista men inte minst julklapparna. Många av oss kommer att bli bjudna hem till sina nära och kära medan andra själva ska agera husvärd som jag ska göra! Till julafton kommer jag bjuda över min familj och nära vänner på julmiddag, efterrätt och goda drinkar. Jag kommer även pynta hela huset med levande ljus, led ljus och annat glittrigt. Alla mina bästa tips och råd för den perfekta julen finner ni nedan.

Pyssel: För att gästerna inte ska behöva vänta på maten så länge är mitt första råd att låta de pyssla för att få tiden att gå snabbare.Bildresultat för pepparkakor dekorationBildresultat för kottar julpynt Lägg fram allt de behöver på ett bord där de kan sitta och pyssla alla tillsammans.

Tips på pyssel:

  • Dekorera pepparkakor
  • Dekorera kottar

 

Smink: Många sitter länge och funderar på hur de ska sminka sig samt vilken ögonskugga som kommer passa bäst till ens outfit. En färg som passar till alla regnbågens färger är brun. Brun färg i alla nyanser du kan tänka dig! Om ni är ute efter en mer festlig sminkning kan ni dutta på lite vitt glitter

.Bildresultat för makeup looks eyeshadow brown Bildresultat för makeup looks eyeshadow white glitter

Efterrätter: Efterrätter är nästan det bästa på julbordet. Som efterrätt brukar många göra lussekatter, pepparkakor och annat som är vanligt att ha som efterrätt under julafton. Jag älskar choklad, därför kommer jag göra två efterrätter med den ingrediensen. Det finns väldigt många kakor och bullar som innehåller choklad.

Man kan göra vad som helst utav det och även blanda in många olika sorter. En kaka som jag brukar göra ofta är kladdkaka. Det går att äta vid nästan alla tillfällen, men till julen vill jag göra något annorlunda. En sak ni inte visste om mig är att jag älskar Nutella! Jag kan äta det varje dag utan att bli trött på det. Denna efterrätt har därför Nutella som huvudingrediens.

Butterkrans med Nutella och hasselnätter. Hitta receptet här.

Dryck: Jag tänkte följa ett nytt recept för glögg i år. Jag har kört på samma gamla recept i flera år eller gått och köpt färdig glögg i flaska. Nu när jag vill testa något nytt har jag valt att följa detta recept. Klicka här för att följa receptet du också. Drycken heter Glöggsangira.

Bildresultat för glöggsangria