Kräftskiva

Nu börjar det närma sig kräftsäsong och snart dags att duka upp för kräftskivan. Men vad behöver man för att få till en lyckad kräftfest? I detta inlägg tänkte vi ta och dela med oss av lite tips och saker man bör tänka på inför kräftfesten. Traditionellt så är premiären för kräftskiva den 3e Augusti. Alltså väldigt snart. Så det du först och främst bör tänka på är inbjudan. Skicka ut din inbjudan i god tid så att inte dina gäster hinner göra andra planer. Gör ditt inbjudningskort lite eget och roligt, har ni haft kräftskiva tidigare? Hände det något extra roligt då? Det kan ni i så fall använda och ha med i inbjudan, så länge ni inte skämmer ut någon så klart.

Inför själva kräftätandet är det bra att införskaffa sig i pappersdukar att pryda borden med så att man inte förstör sina fina dukar. Införskaffa dig även i mängder av pappersglas, tallrikar och bestick. Det kommer att åka saker i backen och med dessa slipper du både disk och att städa upp glassplitter. Sen är det självklart viktigt med dekoration. Införskaffa dig i partyhattar, målade tallrikar och annat skoj för att pryda både bordet och rummet med.

När det kommer till själva underhållningen kan det alltid vara bra att starta en spotifylista som är delad och öppen. Där kan sedan alla gäster lägga in sina favoritlåtar så blir alla på festen nöjda. Förbered även lite lekar. Du kan till exempel skapa kräftQuiz eller skicka dina gäster på tipsrunda. Det finns massvis med roligheter att hitta på och det är bara din fantasi som sätter gränser.

Sist men absolut inte minst, kanske nästan det allra viktigaste. Se till att ha tillbehör till kräftorna, gärna i form av mycket bröd och pajer. Bara kräftor är ingen bra grund till en fest utan dina gäster måste självklart få i sig något mer. Sen äter inte heller alla kräftor och det är då trevligt att ha lite blandade tillbehör som dessa kan välja mellan. Ska du bjuda på snaps så kan det vara extra skoj om du även har kryddat din snaps själv. Det finns hundratals recept att googla fram inför kräftpartyt. Glöm inte heller snapsvisorna.

levabo